Huutokaupat ilman rekisteröitymistä

Huutokauppaan rekisteröinti

Ennen osallistumista huutokauppoihin olet saattanut törmätä siihen, että sinun tulee rekisteröidä itsellesi tili. Tämä tilin avaaminen tapahtuu yleensä internetin välityksellä tehtävissä kaupoissa. Yksi parhaimmista esimerkistä on huuto.fi sivusto, jonne käyttäjät luovat tilin sähköpostilla sekä numerollaan.

Tämän jälkeen huutajat voivat huutojen sekä ostojen lisäksi jättää palautetta muista käyttäjistä. Palautteen kanssa on kuitenkin yksi ongelma, sillä kilpailevat huutajat saattavat tahallaan jättää muille käyttäjille negatiivista palautetta.

Yksi loistava tapa jolla negatiivisista haitoista pääsee eroon on huutaminen ilman rekisteröitymistä. Kasinot joissa pelaaminen tapahtuu ilman rekisteröitymistä käyttävät esimerkiksi mobiilivarmennetta tai puhelinnumerolla tehtävää vahvennusta. Näin muut käyttäjät eivät näe sitä, että kuka ruudun toisella puolen oikeasti on.

Esimerkkejä huutokaupoista ilman rekisteröitymistä

Juuri nyt Suomessa järjestetään useita huutokauppoja, joissa erillistä rekisteröitymistä ei tarvitse suorittaa. Näissä huutokaupoissa kaupataan kuitenkin yleensä arvoltaan vähäisiä esineitä kuten halpoja kelloja, astioita tai muuta vastaavaa.

Näihin huutokauppoihin osallistuminen on kuitenkin silti erittäin suositeltavaa. Tämä johtuu siitä, että yleensä näissä pienemmissä huutokaupoissa, joihin sinun ei tarvitse rekisteröityä myös kilpailu on vähäisempää. Näin pystyt nappaamaan esimerkiksi astioita tai antiikkia huomattavasti edullisempaan hintaan kuin normaalisti.

Helppo raha jos mikä kelpaa varmasti jokaiselle. Jos löydät jonkun tuotteen, josta tiedät saavasi varman voiton kannattaa se huutaa itselleen välittömästi. Muista kuitenkin pitää tuotteen todellinen arvo mielessä, ettet huuda siitä liian isoa summaa. Näin harmillista tappioita ei pääse syntymään vahingossa kukkaroosi.

Miksi jotkin huutokaupat haluavat rekisteröidä asiakkaansa?

Olemme aikaisemmin kertoneet teille kattavasti maailman suurimmista huutokaupoista. Esimerkiksi Sotheby’s haluaa rekisteröidä huutajansa ennen kauppojen alkamista. Tämä johtuu useasta eri syystä.

Ensimmäinen syy on se, että huutajien varallisuus vahvistetaan. Jos kohteen hinnaksi arvioidaan esimerkiksi 100 000 euroa, olisi erittäin ärsyttävää, että joku huutaisi siitä muuten vain. Huutajien varallisuuden vahvistuksilla ennen huutokauppaa varmistetaan myös reilu kilpailu.

Toinen tärkeä asia on huijauksien esto. Joissakin huutokaupoissa yleisön joukossa voi olla mukana sellaisia huutajia, joiden ainoa tarkoitus on nostaa tuotteen hintaa. Nämä huutajat kuuluvat yleensä tuotteen alkuperäisin myyjän kaveripiiriin.